gammon82:

[^robmar] no i jak masz na patelni tłuszcz, to (chyba) ciężko przegrzać podłoże, ale inżyniera procesowego chyba nie mamy już na blabie
2020/01/24 12:52:16 przez www, 1 , 4

Lubią to: ^robmar,
^shigella: [^gammon82] Mozesz spalic, ale w normalnych warunkach to nie jest jakis dramat
2020/01/24 12:53:39
^robmar: [^gammon82] tak, chyba dlatego teflonowe zawsze miały w instrukcji, że koniecznie musi być na nich warstwa tłuszczu (przy zachowaniu sloganów reklamowych, że można na nich smażyć bez tłuszczu ;) )
2020/01/24 12:54:03
^boni01: [^gammon82] [^boni01] No właśnie - już pomijając chłodzenie tłuszczem, przecież przy około 250 w miarę normalne tłuszcze do smażenia/pieczenia dymią jak cholera, trudno przeoczyć przegrzewanie teflonu.
2020/01/24 12:57:13
^sirocco: [^gammon82] A) patelnie teflonowe często służą również do smażenia "na sucho" B) nawet jeżeli masz tłuszcz na patelni to nie pokrywa on całości, więc kawałki mogą się nagrzać bardziej
2020/01/24 13:22:43