antek:

Ja pierdolę. Jak ludzie robią hummus w domu? Przecież ta ugotowana cieciorka jest twarda i sucha i nie daje się zblendować, grrrr. ^siwa, jak ty to miękisz?
2014/08/22 13:00:10 przez m.blabler, 0 , 3

^shigella: [^antek] Namoczyc 10-12 godzin, zmienic wode, gotowac 1-1,5 godz (bez soli). Wariaci podobno jeszcze ja obieraja przed gotowaniem. Znalazlam pomysl z ziemniakiem dla zmiekczenia
2014/08/22 13:07:34
^janekr: [^antek] No przecież pisałem. I nie teoretyzuję, bo przedwczoraj robiliśmy. Miksować na ciepło, prosto z szybkowara. Aha - po raz pierwszy mikserek poszedł w diabły, jednak...
2014/08/22 19:27:32
^siwa: [^antek] długo moczę i długo gotuję na b. małym ogniu. Właśnie wstawiłam kolejne porcje do mrożenia. To się naprawdę 6 godzin gotuje, żeby miękkie było.
2014/08/23 19:35:17