gammon82:
   [^dzierzba] na oko ma rację
2018/03/06 21:07:33 przez www, 0
gammon82:
   a skoro człowiek został pochowany, to może niech mi ten smutek wyluzuje
2018/03/06 20:26:06 przez www, 0
gammon82:
   coraz mniej piszę komci. chyba to dobrze
2018/03/06 20:22:47 przez www, 0
gammon82:
   w ogóle nie pojmuję idei kolorowych ścian, jeśli nie jest się lokatorem pałacu o 150+ pokojach albo dziesięciu dworków o 15+ pokojach
2018/03/06 20:18:50 przez www, 3
gammon82:
   [^maalcem] nopsz, przyjmuję do wiadomości, a zawiedziony też nie jestem
2018/03/06 20:14:31 przez www, 1
gammon82:
   [^maalcem] "Uprowadzona na Polsacie", #niezłytytuł, jakiś softporn?
2018/03/06 20:12:10 przez www, 2
gammon82:
   [^maalcem] wypić tak (#lufę), zapalić w żadnym razie
2018/03/06 20:08:37 przez www, 0
gammon82:
   [^jabberwocky] tzn. paranoik odnajdzie obrazę nawet w kodzie maszynowym?
2018/03/06 18:21:45 przez www, 0
gammon82:
   [^aniaklara] CZYLI TE COSIE SĄ JADALNE?
2018/03/06 18:15:58 przez www, 0
gammon82:
   [^porzeczek] to jest, dkn, Dobromir, nie Ołówek
2018/03/06 18:04:17 przez www, 4
gammon82:
   [^yaal] no to te skądinąd-pycha-superkwaśne-galaretki będą działać przy robieniu bajaderki, ale nie wyobrażam sobie przełożenia nimi biszkopta (zaznaczam, że mam małe doświadczenie w kuchni)
2018/03/06 17:50:20 przez www, 0
gammon82:
   [^yaal] są pektyny roślinne, mnie tylko szło, że lepkość (?) cieczy wychodzącej z Pradawnych Przepisów nie zaspokaja pewnych potrzeb piekarniczych, nawet jeśli dostajemy galaretkę pyszną i stosowną do przegryzania herbaty/czyfiru
2018/03/06 17:44:10 przez www, 0
gammon82:
   [^yaal] pomijając detale, ciasto należy pokroić, czy ja mam je ZAWSZE dawać do zamrażarki i dopiero kroić?
2018/03/06 17:41:50 przez www, 0
gammon82:
   [^yaal] nie chcę na żelatynie, bo mi wegetarianie nie zjedzą
2018/03/06 17:40:52 przez www, 1
gammon82:
   [^yaal] nie mam ręki do robienia czegokolwiek delikatnie i ostrożnie, nie tylko w kuchni
2018/03/06 17:39:21 przez www, 0
gammon82:
   [^yaal] [^gammon82] potrzebuję kwaśnego gluta, który się sklei i nie uniemożliwi krojenia ciasta
2018/03/06 17:38:31 przez www, 0
gammon82:
   [^gammon82] to dotyczy galaretek owocowych tak samo, jak każdego innego aspektu życia
2018/03/06 17:37:37 przez www, 0
gammon82:
   [^yaal] nie, definicja nie jest aż tak ważna, ja zazwyczaj wiem czego chcę, a także wiem co mogę osiągnąć, a tym samym czego nigdy nie osiągnę
2018/03/06 17:36:53 przez www, 0
gammon82:
   [^yaal] przecież nie oczekuję, ale jak tym podsmarować przesłodzone ciasto
2018/03/06 17:35:16 przez www, 0
gammon82:
   [^yaal] -> [^gammon82]
2018/03/06 17:33:08 przez www, 0
gammon82:
   [^yaal] kiej ja mówię, że realizowałem różne przepisy z XIX-XX wieku i z gęstością słabo wychodziło, tylko smak był zawsze świetny (nawet przy przedawkowaniu cukru)
2018/03/06 17:32:36 przez www, 0
gammon82:
   [^gliniany] powiedzcie im wreszcie, że brandy jest z Francji, a whisky to jak brandy, tylko bardziej smakuje zbożem
2018/03/06 17:30:55 przez www, 1
gammon82:
   [^yaal] ucieranie generuje lepkość cieczy? wyciska coś z pestek? mnie nie chodzi, że nie da się galaretki (pomijając [^yaal]), tylko ona się nada do przegryzania herbaty
2018/03/06 17:29:50 przez www, 0
gammon82:
   [^kocimokiem] odrobinę żeluje, odrobinę, ale nie tyle, żeby do ciasta
2018/03/06 17:28:09 przez www, 0
gammon82:
   [^gliniany] firma, która nie może żyć bez korkociągu? to sugeruje, że mało kto pije tam gorzałę
2018/03/06 17:27:41 przez www, 1
gammon82:
   [^kocimokiem] galaretki nie wychodzą mi samożelujące, imho to jakiś polski mit, jak wowi przodkowie to niby robili? (przepisy z XIX wieku zakładają taką ilość cukru, że nie potrzeba pektyn, wyjdzie gęste błoto z cukru z owocami)
2018/03/06 17:25:55 przez www, 0
gammon82:
   [^gammon82] (seta za Mamusię, seta za Tatusia, seta za Seta, seta za Horusa i tak dalej, JAK CI EGIPCJANIE TO WYTRZYMYWALI)
2018/03/06 17:17:25 przez www, 3
gammon82:
   [^lupinka] pamiętam, ale dkn nie było cię na #ifd
2018/03/06 17:16:03 przez www, 0
gammon82:
   [^deli] wilce Seta, Horusa, Ozyrysa, Apisa, Anubisa i, nade wszystko Amona/Ra (na ich intencję #lufę, #lufa, #Seta
2018/03/06 17:15:33 przez www, 1
gammon82:
   [^przecinek92] nie noś czarnych łachów przy kuchni (ja i tak będę nosił, innych nie mam); mąka ZAWSZE cię ujebie; to jest jak z ekspozycją na smog (tylko vault-13 zabezpieczy cię przed mąką, etc.)
2018/03/06 17:10:53 przez www, 0
gammon82:
   [^lupinka] tzn. to ma więcej sensu
2018/03/06 16:50:00 przez www, 0
gammon82:
   [^lupinka] "dużo śmietany, mało cukru, dużo czegośtam"
2018/03/06 16:49:35 przez www, 0
gammon82:
   [^sithian] ultrakwaśny sos z niesłodzonych czarnych porzeczek mógłby uczynić jadalnymi nawet przesłodzone lody
2018/03/06 16:40:40 przez www, 0
« Strona 3 »
Gammon No.82 (gammon82)
proszę przechodzić, tu nie ma nic ciekawego


Photostream Blablog 

Archiwa