|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660163737 serio, jak się interesujesz tematem to chyba wiesz że w Śródziemnym jest tak mało już ośmiornic że padło większość tego biznesu |
|
2013/03/16 15:10:44, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660163597 bzdura, nic takiego nie pisałem, po prostu nie ma szansy żeby zjadacz w dobrej knajpie zorientował się czy je niemrożoną |
|
2013/03/16 15:07:15, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660163355 //blabler.pl/s/im-1660163569 a ponieważ im to nie szkodzi to ceny są takie jakie są |
|
2013/03/16 15:05:34, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660163355 są tanie bo sprowadza się masę mrożonych i tanich, to tak nie jest jakaś wiedza tajemna |
|
2013/03/16 15:05:04, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660163293 mowa była przecież o PL o ile widzę ;) |
|
2013/03/16 15:01:44, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660163293 nie czytasz co pisałem, to wszytko J |
|
2013/03/16 15:00:48, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660163241 //blabler.pl/s/im-1660163253 ktoś o cenie coś pisał? hm. Pisałem że mrożenie to nic złego, to wszytko |
|
2013/03/16 14:59:52, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660163231 no dokładnie można: na Sardynii ludzie jedzą langusty WSZYSCY przekonani że to właśnie z portu obok, a to bzdura taka sama |
|
2013/03/16 14:58:48, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660160721 podaję Ci przykład jak to działa bo z langustami to jest ekstremalny przypadek, ośmiornic mniej jest z importu i nie z chin przecież |
|
2013/03/16 14:56:45, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660160437 no więc sepie i owszem, z tym nie jest tak źle, ale ośmiornice to jest jaby coś zupełnie innego i jest za mało |
|
2013/03/16 14:55:28, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660159269 czego nie ma? ośmiornic? 70-80% skorupiaków serwowanych na Sardynii jest z importu, ruskie chcą jeść langusty a łowiska puste |
|
2013/03/16 14:54:30, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660158399 noale tak to wygląda na tym świecie niestety, jak nie ma a turyści chcą to co robić, serioserio |
|
2013/03/16 14:52:31, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660157731 całkiem poważnie: to mrożenie nie jest zuem, nie wpadajmy w gessleryzm, to coś jak zostawianie zająca na mrozie/chłodzie |
|
2013/03/16 14:50:35, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660157639 z tym też różnie bywa... poważnie, odłowy są małe i dość drogie, sporo knajp tam serwuje tańsze z innych łowisk |
|
2013/03/16 14:49:06, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660156683 //blabler.pl/s/im-1660156961 mowa była o pl przecież, a niemrożone w miejscach połowów są dłużej gotowane po prostu |
|
2013/03/16 14:48:12, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660156671 //blabler.pl/s/im-1660156405 obsesja "niemrożonego" jest powszechna i dostawcy rozmrażają przed dostawą do sklepu |
|
2013/03/16 14:46:42, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660156405 no wiec "często" to praktycznie niemal zawsze, poważnie... i powtarzam: to nie jest nic złego, wręcz przeciwnie |
|
2013/03/16 14:44:39, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660156447 z gryla musi być gotowana wcześniej |
|
2013/03/16 14:43:04, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660156217 na dodatek, paradoksalnie, mrożenie ośmiornicy poprawia kruchość i skraca przygotowanie, więc nie ma co na mrożoną kręcić nosem J |
|
2013/03/16 14:42:39, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660156217 te które widujesz całe to często są rozmrożone, tak jak i niemal każdy tuńczyk w pl |
|
2013/03/16 14:41:09, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660156031 tego nikt nie musiał rozpowszechniać, niestety nie tylko w Bolandzie bardzo dużo serwowanych jest spierdolona i gumiasta |
|
2013/03/16 14:37:46, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660153653 ktoś Ci zrobił krzywdę podając kompletnie schrzanioną. Dobrze zrobiona jest kruchutka. |
|
2013/03/16 14:34:07, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1660107381 //blabler.pl/s/im-1660107465 //blabler.pl/s/im-1660134579 na bogato ta sama technologia: [www.youtube.com] |
|
2013/03/16 13:03:39, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1659872143 a mój "dostawca" królika od roku wszytko wysyła do Francji chyba i skończyło mi się źródło na wybitne combry... <płaczę> |
|
2013/03/15 17:22:11, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1659865457 nadal nie kumam... tak co do stopnia? w plenerze? na mapie? czy gdzie? |
|
2013/03/15 17:08:44, 0 ♥
|
|
kabotyna: //blabler.pl/s/im-1659860545 ale stoisz tam, czy co, bo nie kumam |
|
2013/03/15 16:45:08, 0 ♥
|
|
|