robmar:

[^kociokwik] lekko przypalony ryż, jeśli garnek mało przywierający, to nawet jest bardzo dobry: taki nadtopiony; ale jeśli bardziej, to gorsza sprawa
2019/02/02 15:15:17 przez www, 0 , 3

^aniaklara: [^robmar] o, tak, japońskie suihanki, garnki do gotowania ryżu, nawet mają taką specjalną funkcję, okoge sentaku, czyli podpieczony, przypalony? ale raczej nie aż w takim kolorze jak Ty lubisz :-)
2019/02/02 15:17:19
^malalai: [^robmar] ja to specjalnie robie czasem, po iransku, ze skorupka:)
2019/02/02 15:23:50
^kociokwik: [^robmar] ryż został wykorzystany do smażonego ryżu z warzywami na winie (biała cebula w piórka, mikrosłupki marchewki, mały groszek - tu Kleks pilnował uczciwego podziału puszki- grzyby mun i liście rzodkiewki)
2019/02/02 15:28:31