janekr:

[^janekr] Czy terminologia kulinarna jest tu poprawna? Kamień winny?

Pobierz obrazek (39.7kiB)
2019/07/23 19:43:15 przez www, 0 , 5

^gammon82: [^janekr] po co marynować cokolwiek w kwaśnym winianie potasowym? w dodatku to się za bardzo nie chce rozpuszczać w wodzie
2019/07/23 20:07:03
^boni01: [^janekr] Podejrzewam jakieś zaszłości związane z octem (vinegar) na bazie sake, ew. innymi produktami sake-podobnymi, przemielone przez tłumaczy.
2019/07/23 22:31:06
^jabberwocky: [^janekr] kamień winny jak najbardziej istnieje i kuchennie ma sens. Ale nie wiem czy przy sake się robi (choć nie widzę powodu żeby nie)
2019/07/23 22:37:34
^boni01: [^janekr] [^boni01] Najprawdopodobniej coś takiego [en.wikipedia.org] czyli drożdżowy itp. osad pofermentacyjny po sake (coś jak marmite po piwie, itp.), ew. jakieś pochodne. >
2019/07/23 22:55:56
^shigella: [^janekr] [pl.wikipedia.org] Sru. Cream of tartar, pa anglijskij
2019/07/23 23:10:20