![](//cdn.blabler.pl/avatar/srebrna) |
srebrna:
[^srebrna] Jak się piecze samemu chleb (dzięki bogu brak odrzutów), to miejsce na worki z mąką, miejsce i naczynia do wyrastania. Jak się robi przetwory, to choćby półki na słoiki. Kurde, każda produkcja własna oznacza potrzebę miejsca |
|
2020/08/23 11:59:10 przez www, 3 ♥, 2 ∅
|
^
srebrna: [
^srebrna] Myśmy mieli dobrze, bo z jednej strony dom na wsi, więc w trakcie produkcji przetworów etc magazyn był na tylnym zamkniętym ganku, a z drugiej babcia od 85' mieszkała SAMA na 80m^2. Więc też miała gdzie składować.
2020/08/23 12:00:56
^
sylvana: [
^srebrna] …i zużycie energii (prądu, gazu), które często daje sporo większy ślad węglowy, niż wyprodukowanie tego samego na skalę przemysłową, a potem przemysłowe przechowywanie
2020/08/23 13:06:59
∅