verudandi: Można usmażyć placki ziemniaczane (z pudełka) na oliwie, czy raczej będą niejadalne? [in before "bleh z pudełka", robiłam je już wcześniej i są wyborne] |
|
2021/03/09 15:21:29 przez www, 0 ♥, 3 ∅ |
^antek: [^verudandi] ja jestem z frakcji boję się smażyć na oliwie żeby nie przekroczyć punktu dymienia, ale znam osoby smażące i im się udaje
2021/03/09 15:22:39
2021/03/09 15:22:39
^sirocco: [^verudandi] Na oliwie chyba ci mogą wyjść gorzkie, oliwy się nie powinno tak rozgrzewać...
2021/03/09 15:23:13
2021/03/09 15:23:13
^robmar: [^verudandi] placki najlepiej smażyć około 190°C — czyli oliwa filtrowana raczej zacznie dymić (niefiltrowana nawet wcześniej); oliwa rafinowana będzie ok, ale rzadko się ją ma (bo po co)
2021/03/09 15:30:02
∅
2021/03/09 15:30:02