srebrna:

Jeżeli mamy 4 białka, funt cukru i funt siekanych i podprażonych migdałów, co mieszamy z sokiem z cytryny a potem rozsmarowujemy w blaszce i pieczemy w niezbyt gorącym... Brzmi trochę jak marcepan, ale nie całkiem.
2021/05/04 20:34:08 przez www, 0 , 5

^fel: [^srebrna] coś jak kokosanki, migdałanki?
2021/05/04 20:38:02
^sithian: [^srebrna] Raczej ciasto migdałowe. Prawdziwy marcepan to nieprażone migdały słodkie i odrobina gorzkich, a w Prusach Wschodnich raczej woda różana, niż sok z cytryny.
2021/05/04 20:41:14
^dakra: [^srebrna] makaroniki?
2021/05/04 20:41:43
^srebrna: [^srebrna] Otusz, odczytałam już w detalach przepis. KŁOPOT był z tytułem.
2021/05/04 20:42:11
^sirocco: [^srebrna] Żywcem zimtsterne, tylko tam jest jeszcze, jak nazwa wskazuje, cynamon.
2021/05/04 20:48:13