shigella:

[^janekr] Dla wielu osob gorzkawy smak jest nie do przeskoczenia, ale przy pieczeniu jakos nie jest dominujacy. Znam kilka osob, ktore po rozgotowanej gmazi z przedszkola mialy uraz, ale pieczona im podeszla
2023/01/20 08:26:33 z 'Helsinki' przez www, 0 , 5

^shigella: [^shigella] to samo co ze szpinakiem, dla wielu ludzi niedoprawiona paciaja byla okropna i dopiero liscie w dobrym sosie sa jadalne. Oczywiscie bywa, ze ktos zwyczajnie nie lubi, albo ze pamiec o przedszkolu jest za silna
2023/01/20 08:28:05
^jabberwocky: [^shigella] pomaga też traktowanie jak warzywa, a nie na surowo jak barbarzyńcy nazywający brukselkę jarzyną :)
2023/01/20 08:33:29
^scarbossa: [^shigella] mnie się znów coś pozmieniało i nie mogę jeść brukselki od jakiś 2-3 miesięcy
2023/01/20 08:34:00
^agg: [^shigella] genetyka to jest ale dziwna. Brukselki kiedyś nie lubiłam, teraz lubię, ale w życiu tego gorzkawego smaku nie wyczułam
2023/01/20 10:27:53
^gosiek: [^shigella] dlatego do gotowania dodaję łyżeczkę cukru albo odrobinę mleka (albo to i to) i goryczki nie ma ;)
2023/01/20 13:03:10