 |
foo:
[^merigold] No jasne, ale chciałabym go jakoś stuningować, skoro już go oskalpuję, biedaczka. Nie umiem w polewy, da się zrobić z tego co mam? Myślę: lśniąca z orzechami. |
|
2024/01/05 13:40:15 przez m.blabler, 0 ♥, 4 ∅
|
^
dees: [
^foo] znalazłam taki przepis: 50 g masła, 100 g czekolady czarnej, 100 g cukru, trzy łyżki wody. masło z czekoladą rozpuścić (malutki ogień lub bain-marie), wsypać cukier, rozcieńczyć nieco wodą.
2024/01/05 13:46:23
^
dees: [
^foo] do lśniącej to musisz mieć termometr do gotowania, tam jest ściśle określona temperatura, do której się rozgrzewa, a potem schładza.
2024/01/05 13:47:38
^
elfette: [
^foo] maslo, cukier, kakao, podgrzac, wymieszac az cukier sie dobrze rozpusci, polewa gotowa. Do murzynka zawsze taka robie. Proste i genialne
2024/01/05 13:54:11
∅