kerri: [^erwen] zapewne, ja się na tym bardzo słabo znam, termomiksa użyłam kilka razy w życiu (to nie mój), więc nie miałam doświadczenia. Wydawało mi się, że robot wszystko zrobi lepiej, a tu o. |
|
2024/11/04 18:34:18 przez m.blabler, 0 ♥, 2 ∅ |
^erwen: [^kerri] Jak kupiłam mojego Kenwooda Eustachego, to też wszystko w nim robiłam, a potem dotarło do mnie, że absolutnie, że czasem lepiej małym ręcznym mikserem jak z dzieciństwa albo w ogóle ręcznie, zależy od ciasta.
2024/11/04 18:36:10
2024/11/04 18:36:10
^kerri: [^kerri] poczytałam o zakalcach i piszą, że właśnie nie powinno się mieszać masy z mąką zbyt długo i dokładnie, bo gluten się wydziela (?) i psuje. I że trzeba mieszać w jednym kierunku - myślałam, że to przesąd o.o
2024/11/04 18:39:13
∅
2024/11/04 18:39:13