antek:

Czy istnieją na świecie ludzie, którym bigos/kapusta nie przywiera do spodu garnka? Pewnie są na Tik-Tiku i się z nas śmieją.
2024/12/24 14:23:31 przez m.blabler, 1 , 5

Lubią to: ^robmar,
^agg: [^antek] nie ja. Stalowy garnek z grubym dnem odrobinę pomaga, klasyczny emaliowany nie ma szans
2024/12/25 00:30:28
^perdo: [^antek] no więc tym razem, pierwszy raz od dawna nic nie przywarlo. Ale najczęściej jednak przypalam
2024/12/25 00:35:02
^kerri: [^antek] moja do tego zmierzała, ale w porę interweniowałam. W przepisie Ania Gotuje napisała, że nie dolewa wody - ja dolałam kilka szklanek w trakcie gotowania, bo jednak nie chciałam mieć kapuścianego węgla.
2024/12/25 00:57:02
^robmar: [^antek] garnek z powłoką nieprzywierającą, dolewanie wody co kilka godzin, mieszanie co godzinę, mały ogień
2024/12/25 01:24:14
^fik: [^antek] ja, ale ja po prostu nie gotuję kapusty i to jest kluczem do sukcesu
2024/12/25 14:40:14