dees:

a właśnie, nie wiem czy to prawda, powiadają, że wasabi we (francuskich) knajpach japońskich to nie żadne wasabi, bo jest strasznie drogie, tylko barwiony chrzan, podobno prawdziwe wasabi jest delikatniejsze.
2025/04/01 11:40:29 przez www, 3 , 5

Lubią to: ^shigella, ^robmar, ^ochdowuja,
^aniaklara: [^dees] zapewne prawda, bo prawdziwe wasabi jest strasznie drogie; przeciętna japońska tubka wasabi zawiera w większośći horseradish plus trochę prawdziwego wasabi
2025/04/01 11:43:06
^kulkacurly: [^dees] też to słyszałam, że większość to podróbka.
2025/04/01 11:53:33
^agg: [^dees] w PL podobno to samo
2025/04/01 11:54:17
^robmar: [^dees] oryginalne jest podobno slabo konserwowalne, wiec jest w Japonii drogie i z krótkim terminem; reszta to barwiony chrzan, tak
2025/04/01 11:58:09
^scarbossa: [^dees] też słyszałam o tym, że to co jemy to nie wasabi tylko barwiony chrzan, bo oryginalne wasabi w chusteczkę drogie
2025/04/01 13:18:37