evilconcarne:

Kulinarne wymiatacze, halp. [www.jadlonomia.com] "Mielona kolendra" z tego przepisu to zielone listki czy te suche kuleczki?
2015/01/30 18:02:42 przez www, 0 , 5

^evilconcarne: [^evilconcarne] (gdyby nie kilometrowa półka z przyprawami u turka pod domem, to bym nie maiła dylematu, nie wiedziałabym o istnieniu kuleczek...)
2015/01/30 18:03:24
^altamira: [^evilconcarne] IMO ziarna
2015/01/30 18:05:35
^amelia: [^evilconcarne] jeśli mielona, to ta sypka, a nie świeża :)
2015/01/30 18:11:09
^gammon82: [^evilconcarne] [^evilconcarne] (1) raczej mielone kuleczki, (2) bez tych kuleczek nie byłoby tradycyjnej polskiej kuchni (takiej tradycyjnej z 1800 roku, nie z 1950)
2015/01/30 18:13:50
^merigold: [^evilconcarne] kuleczki, o świeżej pisałaby, że pokrojona albo zmiażdżona w moździerzu (chociaż kuleczki też można w moździerzu)
2015/01/30 18:22:36