srebrna:

[^srebrna] Albo dużo tłustszy ser, albo więcej masła. Szkoda, że mielony jest zwykle półtłusty.
2015/01/02 14:40:30 przez xmpp, 0 , 3

^kasicak: [^srebrna] Ja robię z Piątnicy, raczej nie wychodzi za suchy. Piana nie jest niezbędna (zależy od przepisu). Może ser za suchy albo za długo pieczony był?
2015/01/02 14:56:09
^robmar: [^srebrna] nasze doświadczenia z kubełkami mówią, że do różnych przepisów różne kubełki pasują i trzeba zapamiętać z którym co wychodzi dobrze; pominąwszy różne zagęszczane, to zwyczajnie są różne stopnie homogenizacji i odsączenia
2015/01/02 15:22:02
^robmar: [^srebrna] [^robmar] i jedne rodzaje serników bardziej nam pasowały na piątnicy (dobrze homogenizowana, raczej sucha), a inny sernik (tak bardziej PRLowiski? z mąką?) pewnie lepiej wyjdzie na PiP (grudki, mocno wilgotny)
2015/01/02 15:24:06