evilconcarne: [^evilconcarne] w efekcie w polsce nie sprzeda się gotowe ciasto, do którego dodaje się tylko wodę i tyle. Trzeba dodać coś więcej (jajka, tłuszcz, etc), aby pani domu miała poczucie GOTOWANIA dla rodziny. A nie oszukiwania gotowcem. |
|
2015/09/07 01:11:34 przez www, 0 ♥, 4 ∅ |
^evilconcarne: [^evilconcarne] więc wszystkie gotowe ciasta pozbawia się jakiegoś składnika, aby pani domu mogła go dodać z poczuciem, że sama coś robi/piecze/gotuje, i że nie jest to Aż Taka Trucizna i Pójście Na Łatwiznę.
2015/09/07 01:13:04
2015/09/07 01:13:04
^shigella: [^evilconcarne] acz w sumie jajka smakują lepiej niż proszek jajeczny i ciasto bez tłuszczu łatwiej przechować bez zachowania łańcucha chłodniczego
2015/09/07 01:20:55
2015/09/07 01:20:55
^dzierzba: [^evilconcarne] no dobra, ale jak mam dodawać jajka i tłuszcz, to w zasadzie czym się ten proszek gotowy rożni od mąki ? ;D dosypanym proszkiem do pieczenia ? ;D czy jest tam *ZGROZA* chemia ? ;D
2015/09/07 06:57:23
2015/09/07 06:57:23
^gammon82: [^evilconcarne] ale poza tym masła w proszku (w przeciwieństwie do iaiec) chyba jeszcze nie wynaleziono
2015/09/07 07:18:55
∅
2015/09/07 07:18:55