kulkacurly:

M. robi hummus i w większości przepisów jest cytryna. I takie pytanie mam: czy cytryna jest dodawana dla walorów smakowych czy spełnia inną ważną funkcję?(Tak, nie mamy cytryny :D) ^asija i ^nenufarzyca i kto jeszcze może wiedzieć? #hummus :D help
2016/01/17 10:31:30 przez www, 0 , 7

^pea: [^kulkacurly] robię czasami bez cytryny, jest ok
2016/01/17 10:33:26
^kocimokiem: [^kulkacurly] walory smakowe i zapachowe.
2016/01/17 10:37:10
^asija: [^kulkacurly] Ja czasem nie dodaję, a hummus smaczny, tylko inny w smaku, bardziej sezamowy. Ew. zróbcie smakowy, buraczany, czy marchewkowy, czy co tam macie :)
2016/01/17 11:20:30
^nenufarzyca: [^kulkacurly] Nigdy nie dodaję cytryny do swoich, bo nie lubię kwaskowatych :) Myślę, że bez też dacie radę ;)
2016/01/17 12:22:59
^dzierzba: [^kulkacurly] ^draakin. imho mozna się obejśc bez cytryny
2016/01/17 13:49:58
^shigella: [^kulkacurly] Wg mnie podnosi walory smakowe. Bez cytryny jest bardziej mdle
2016/01/17 14:15:22
^draakin: [^kulkacurly] mozna sie obejsc. Tragedia się nie stanie. Będzie ciut inaczej smakowac. Do past z warzyw, ktore ciemnieja jest konieczna. A najlepsza jest limonka. Ale i tak to tylko pol do lyzeczki max na 250 ml humusu. :)
2016/01/18 09:34:33