scarbossa:

[^perdo] ale płatki kukurydziane zawsze były gluten free i myślę, że osoby chore doskonale o tym wiedzą
2016/03/22 17:25:07 przez m.blabler, 0 , 5

^perdo: [^scarbossa] a właśnie ni do końca. Ale serio nie chce mi się szukać odpowiednich wątków
2016/03/22 17:26:52
^shigella: [^scarbossa] Okazuje sie, ze niekoniecznie; do ich produkcji uzywalo sie czesto syropu glukozowo - fruktozowego, pozyskiwanego z pszenicy
2016/03/22 17:27:01
^leen: [^scarbossa] ale mogą być produkowane w zakładach, gdzie używa się pszenicy. i np. mogą być zanieczyszczoen pyłem. i dla osoby z celiakią to już jest problem. a oficjalny znak gluten free znaczy, że jest bezpiecznie.
2016/03/22 17:27:29
^sithian: [^scarbossa] Nie były. Serio.
2016/03/22 17:27:51
^lavinka: [^scarbossa] Żartujesz? Tylko mąka. Mój brat płatki mógł jeść dopiero w podstawówce. Jasne że tam były opary, ale dla osoby uczulonej to ma znaczenie.
2016/03/22 18:16:50