kociokwik:

[^aniaklara] bakłażany się piecze w całości czy jak? Bo planowałam zrobić, ale nie kojarzę kolejności działań: obrać? wkładać do pieca całe ze skórką? podziabane?
2016/10/09 15:27:56 przez www, 0 , 3

^aniaklara: [^kociokwik] nie obierać. przekroić wzdłuż na pół, położyć skórką w dól, wierzch posmarować oliwą, upiec. po upieczeniu (i podstygnięciu) po prostu wyjmuje się łyżką ze skórki, skórkę wyrzucić
2016/10/09 15:29:50
^aniaklara: [^kociokwik] [^aniaklara] tak jak tu [www.jadlonomia.com] tylko że ja jednak piekłam dłużej; co jakiś czas dziubałam widelcem i sprawdzałam
2016/10/09 15:30:47
^kocimokiem: [^kociokwik] pieczona skórka z bakłażanów to piękno i dobro, zjeść
2016/10/09 15:44:41