sirocco:

[^ochdowuja] Ej, ale mówisz tu coś dziwnego. Cukier buraczany jak i trzcinowy to sacharoza, jeżeli jest biały (dostatecznie oczyszczony) to praktycznie brak różnicy. Sacharoza to glukoza z fruktozą, wszystko to samo co zawiera banan.
2017/02/23 08:53:23 przez www, 2 , 2

Lubią to: ^sithian, ^srebrna,
^sirocco: [^sirocco] Coraz popularniejszy jest brązowy cukier trzcinowy, tak, ale do herbaty czy własnych wypieków, do produktów przemysłowych to albo buraczany (w PL i prawdopodobnie EU też), albo syrop glukozowo-fruktozowy, też nie z trzciny.
2017/02/23 08:56:10
^ochdowuja: [^sirocco] wyszła mi nietolerancja na cukier trzcinowy, a na owoce (poza malinami, jeżynami i śliwkami) nie
2017/02/23 09:19:17