cloudy:

Jprdl. Szukam SENSOWNEGO przepisu na PRAWDZIWY bulion. Wszędzie: "ugotuj rosół, przecedź, zamroź, masz wspaniałą bazę do zup i sosów!". Ok, gratulacje. A BULION? Taki esencjonalny, ciągnący się, NIE ZUPA?
2017/09/17 00:26:38 przez www, 0 , 3

^sithian: [^cloudy] Pewnie znajdziesz "ugotuj rosół, wrzuć zagęszczacz, zamroź, masz wspaniałą bazę do zup i sosów". Może u Ćwierczakiewiczowej by się coś znalazło?
2017/09/17 00:28:24
^lupinka: [^cloudy] całe życie słyszałam, że bulion = rosół. taki na niezbyt dużej ilości wody, gotowany ok. 3 godzin. to nie to?
2017/09/17 00:30:52
^gusiowata: [^cloudy] Umiem tylko wege, wybacz. Ale. Dzikie mnóstw warzyw. Dzikie mnóstwo ziół typu pietruszka nać i lubczyk. Sól gruboziarnista, pieprz świeżo zmielony. Oliwa czy co lubisz. Ugotować. Zostawić na kilka godzin. Odsączyć.
2017/09/17 00:31:43