scarbossa:

[^scarbossa] dla mnie naleśnik z farszem składany w ładny i zgrabny pakiecik to krokiet. Od razu po usmażeniu spożywany bez panierki, w celu odgrzania można go opanierować, ale zawsze podstawą jest naleśnik
2017/10/04 21:34:55 przez m.blabler, 1 , 5

Lubią to: ^kulkacurly,
^laperlla: [^scarbossa] o, ciekawe. a ja znam takie. ziemniaczane, panierowane. sie dowiedzialam, ze nazwa pochodzi z francuskiego i oznacza chrupiace :)
2017/10/04 21:43:18
^kulkacurly: [^scarbossa] +1
2017/10/04 21:44:30
^laperlla: [^scarbossa] wlasnie czytam, ze w sumie masa podstawowa z ktorej sie skladaja moze byc rozna, ciasto nalesnikowe, ziemniory etc. a francuzy takie cos zapodaja [fr.wikipedia.org] a polska wikipedia, ze nalesniki
2017/10/04 21:47:07
^agba: [^scarbossa] dla mnie krokiet jest naleśnikiem z farszem, panierowanym i odsmazanym. Oraz jak zwykle po poczytaniu o jedzeniu na blabie - jestem głodna. Krokieta z kapustą i grzybami bym.
2017/10/04 21:50:00
^gatto: [^scarbossa] u nas krokiety z panierką i z ciasta naleśnikowego. Ale moja mama kiedyś robiła z ciasta ziemniaczanego z farszem, do tego sos, obłęd. Nie powtórzyłam nigdy bo masa roboty
2017/10/04 22:16:14