bies:

[^rmikke] Jak piwowar chce zrobić słodkie piwo to właściwie nie ma innej opcji niż laktoza - laktozy drożdże nie ruszają. Może być dodana do właściwie każdego stylu, choć najczęściej do stoutów.
2019/04/17 20:20:28 przez www, 2 , 4

Lubią to: ^sithian, ^merigold,
^dzierzba: [^bies] you lost me at 'słodkie piwo' ...
2019/04/17 20:21:38
^gammon82: [^bies] dekstryny nie są słodkawe? a oidp są niefermentowalne
2019/04/17 20:40:24
^sithian: [^bies] Inna rzecz, że akurat ten stout bardziej "jedzie" gorzką czekoladą, niż czymkolwiek słodkim.
2019/04/17 20:53:09
^rmikke: [^bies] Aaaa... A jakby tak na koniec dodać laktazy i zamiast laktozy mieć dwie fruktozy? Jeszcze słodsze by było...
2019/04/17 21:29:22