gammon82:

[^antek] ja też nie umiem, zawsze twarda wychodzi i też się dołem przypala jak piekło
2014/08/17 21:22:33 przez www, 0 , 4

^antek: [^gammon82] żebym jeszcze ją nastawiła i zostawiła odłogiem. ale nie: przez godzinę zaglądałam co 5 minut (minutnik nastawiłam!), mieszałam, dolewałam wody.
2014/08/17 21:24:31
^kasicak: [^gammon82] Nie solić w trakcie, od tego twardnieje
2014/08/17 21:42:19
^robmar: [^gammon82] no ale co Wy mówicie; cieciorkę się prosto gotuje; sporo wody trzeba, oczywiście warto mieć mniej przywierający garnek, ale to jak każda fasola…
2014/08/17 21:46:54
^siwa: [^gammon82] a ja umiem, nawet posoloną. Moczę 12 godzin i na maleńkim gazie gotuję 4. Ale naprawdę malenkim, w zasadzie leży w gorącej wodzie.
2014/08/17 21:47:27