scarbossa:

[^robmar] w normalny ryż sos tak fajnie nie wniknie. Risotto to gatunek ryżu i metoda przyrządzania
2019/08/08 23:45:28 przez m.blabler, 0 , 3

^robmar: [^scarbossa] e, no co Ty, w dowolny wniknie, w różnym stopniu; do risotto Włosi uzywają wielu konkretnych gatunków ryżu, ale inne też dadzą dobre efekty; na przykład japoński ryż do sushi jest dość podobny
2019/08/09 00:03:18
^robmar: [^scarbossa] [^robmar] mniej chodzi o wnikanie, a bardziej o kremowa konsystencję z wypływającej z ryżu skrobii; sredni ryż, jeśli nie płukany wyjdzie całkiem nieźle; a i na jaśminowym można, byle go nie płukać przed
2019/08/09 00:05:29
^shigella: [^scarbossa] Tak, one sie roznia zawartoscia skrobi i bialka
2019/08/09 09:58:43