robmar:

[^scarbossa] ja bym chyba nie nalegał na rodzaj ryżu, tylko na sposób przyrządzania: ryż gotujemy nie osobno, tylko w potrawie, w smaku
2019/08/08 21:11:22 przez m.blabler, 0 , 3

^robmar: [^robmar] jest jeszcze polska potrawa, od Ćwierczakiewiczowej, na wzór risotto, ale robiona zupełnie inaczej, właśnie z gotowego ryżu, nazywana zwykle ryżotto
2019/08/08 21:13:03
^draakin: [^robmar] ale nie kazdy tak gotowany ryz to risotto. Biryani, pilaw, czy nasi goreng. To zupelnie inne potrawy. Rowniez z powodu gatunku ryzu, jak i sposobu przygotowania. Sposb przygotowania ryzu wynika z jego gatunku.
2019/08/08 22:49:13
^scarbossa: [^robmar] w normalny ryż sos tak fajnie nie wniknie. Risotto to gatunek ryżu i metoda przyrządzania
2019/08/08 23:45:28