lafemmejuriste:

[^merigold] Dzięki! Ale dlaczego? Mają pożywienie i po prostu robią to wolniej, niż w ciepłym?
2020/05/13 18:19:58 przez www, 0 , 4

^lafemmejuriste: [^lafemmejuriste] Chociaż jak się teraz zastanowię, to robiąc babkę na Wielkanoc kładłam drożdże do zimnego mleka, a wyszła jak marzenie. Dobrze wiedzieć, czynszu może nie będzie (dough overlord raczej też nie), ale też będzie zajebiście ;)
2020/05/13 18:22:32
^merigold: [^lafemmejuriste] jedzenia mają wbród z mąki i cukru, po prostu działają wolniej.
2020/05/13 18:24:06
^scarbossa: [^lafemmejuriste] tak maja co jeść i rosną, tylko wolniej niż w cieple. Tylko wydaje mi się, że nie mogą tak w zimny i tak stać za długo, ale to już fachowcy od drożdży niech mówią
2020/05/13 18:27:35
^robmar: [^lafemmejuriste] tak, jest temperatura (chyba koło 27 stopni? nie pamiętam…) w której drożdże rosną jak szalone; ale w innych też, bardzo wolno, ale za to stabilnie i równomiernie
2020/05/13 18:34:52