robmar:

[^aniasam] „Bułka paryska (francuska) – rodzaj pieczywa, długa, cienka bułka pszenna o długości około 30 cm, kształtem i wielkością zbliżona do bochenka chleba.” (i zawsze byłem ciekaw, kto to był Parysek…)
2020/07/15 13:34:56 przez www, 2 , 3

Lubią to: ^kerri, ^aniasam,
^robmar: [^robmar] (czyli tak jak mówisz)
2020/07/15 13:35:24
^czekoladek: [^robmar] u nas na wsi się to nazywało francuz (a w Krakowie weka)
2020/07/15 13:37:06
^kociaciocia: [^robmar] Ona chyba jakoś znikła, nie spotykam. Ale najbardziej mi szkoda dużych (2kg) okrągłych chlebów. Były do dostania w górach i były doakonałe. ALbo w górach wszystko lepiej smakuje :)
2020/07/15 13:37:47