ochdowuja: [^ochdowuja] Uwielbiam kuchnie, które obfitują w ostre dania (indyjska, tajska), ale nie dlatego, że są ostre, ale dlatego, że są wega friendly i bardzo smaczne. Ostrość nie jest absolutnym must have, ale pomaga wydobyć inne smaki. |
|
2021/04/24 10:26:21 przez www, 3 ♥, 3 ∅ |
^merigold: [^olkit] [^ochdowuja] tak, bo nie chodzi o to, żeby było po prostu nawalone habanero, tylko żeby smak miał warstwy.
2021/04/24 10:27:37
2021/04/24 10:27:37
^olkit: [^ochdowuja] dla mnie ta ostrość psuje cały smak tych ciekawych wegańskich potraw :)
2021/04/24 10:27:42
2021/04/24 10:27:42
^ochdowuja: [^ochdowuja] Np. tajskie zielone curry nie byłoby takie słodko-kremowe, gdyby nie ostrość, które działa jak taka przeciwwaga. Natomiast robiłam już łagodne dahl i nie ma problemu, niemalże równie dobre :)
2021/04/24 10:28:01
∅
2021/04/24 10:28:01