siwa: Oraz serio, drodzy mięsarianie, wasze wybory kulinarne nie są etycznie neutralne i obojętne dla środowiska. Czas się z tym pogodzić. |
|
2021/03/04 23:29:20 przez m.blabler, 4 ♥, 9 ∅ |
^shigella: [^siwa] Nie sa. I? Moje zycie i moj absoutnie nie duchowy dyskomfort sa mi blizsze i tyle
2021/03/04 23:36:49
2021/03/04 23:36:49
^shigella: [^siwa] [^siwa] otoz to. Podchodze do zycia absolutnie egoistycznie, w sensie zjem nawet ludzine jesli ma mnie nie bolec
2021/03/04 23:39:39
2021/03/04 23:39:39
^kerri: [^siwa] Trudno zrezygnować ze wszystkiego naraz. Jem mięso i nabiał, karmię koty, nie mam samochodu, nie latam na koniec świata, używam prądu i tworzyw sztucznych, ale za to nie wyprodukowałam nowych ludzi.
2021/03/04 23:52:02
2021/03/04 23:52:02
^janekr: [^siwa] Nie wiem, jak z moralnością, ale największą ulgę dla środowiska daje to, żeby się nie urodzić. Ale jakoś rzadko słychać nawoływanie - po co dwójka dzieci, jedno wystarczy.
2021/03/05 08:25:09
2021/03/05 08:25:09
^antek: [^siwa] ja byłbym za tym żeby wrócić do modelu, że jak chcesz jeść mięso, to je sobie sam pozyskaj, hodowle tylko lokalne i niemasowe (do X sztuk bydła na hektar ziemi)
2021/03/05 12:40:19
2021/03/05 12:40:19
^sylvana: [^siwa] w dzisiejszych czasach mało co jest środowiskowo neutralne etycznie; natomiast jeśli chodzi o pojęcie zabijania jako takie, to akurat zabijanie jest moralnie neutralne i silnie zależy od kontekstu
2021/03/05 16:25:03
∅
2021/03/05 16:25:03