janekr:

Umiemy zrobić dobre wegańskie lody czekoladowe na bazie batata, a teraz zamarzyły mi się takież lody kawowe. Jest sporo przepisów, ale wszędzie każą dolać mocnej zaparzonej kawy. A ja się nie znam - jaką kawę byście polecali?
2022/05/09 10:25:54 przez www, 1 , 8

Lubią to: ^aniaklara,
^lupinka: [^janekr] niektórzy dają rozpuszczalną, ja wolę jednak dodać mocnego espresso, zaparzonego w ekspresie, kawiarce albo po prostu po turecku.
2022/05/09 10:27:23
^lupinka: [^janekr] [^lupinka] tak dodaję do kremów, na przykład
2022/05/09 10:27:33
^siwa: [^janekr] nie masz Slowpresso? nie znam nic, co robi mocniejszą esencję kawową
2022/05/09 10:29:21
^rmikke: [^janekr] Tę [allegro.pl]
2022/05/09 10:30:56
^rmikke: [^janekr] [^rmikke] (nie parzyć pod cisnieniem (ekspress ciśnieniowy, kawiarka))
2022/05/09 10:32:04
^olkit: [^janekr] ja daję lavazzę zaparzoną w kawiarce, bo innej nie mam w domu :D tylko nie do lodów ale do kajmaku do przełożenia andrutów (mnią)
2022/05/09 10:32:10
^gliniany: [^janekr] eksperymentowałem z kawowymi budyniami. Każdy ekstrakt da radę, mnie się udało i z rozpuszczalną i z zaparzarki. Zrób siekierę, ostudź, odcedź jeśli trzeba i eksperymentuj.
2022/05/09 10:36:11
^perdo: [^janekr] jakąś o niskiej kwasowości.
2022/05/09 10:54:12