janekr: Umiemy zrobić dobre wegańskie lody czekoladowe na bazie batata, a teraz zamarzyły mi się takież lody kawowe. Jest sporo przepisów, ale wszędzie każą dolać mocnej zaparzonej kawy. A ja się nie znam - jaką kawę byście polecali? |
|
2022/05/09 10:25:54 przez www, 1 ♥, 8 ∅ |
Lubią to: ^aniaklara, ♥
^lupinka: [^janekr] niektórzy dają rozpuszczalną, ja wolę jednak dodać mocnego espresso, zaparzonego w ekspresie, kawiarce albo po prostu po turecku.
2022/05/09 10:27:23
2022/05/09 10:27:23
^siwa: [^janekr] nie masz Slowpresso? nie znam nic, co robi mocniejszą esencję kawową
2022/05/09 10:29:21
2022/05/09 10:29:21
^rmikke: [^janekr] [^rmikke] (nie parzyć pod cisnieniem (ekspress ciśnieniowy, kawiarka))
2022/05/09 10:32:04
2022/05/09 10:32:04
^olkit: [^janekr] ja daję lavazzę zaparzoną w kawiarce, bo innej nie mam w domu :D tylko nie do lodów ale do kajmaku do przełożenia andrutów (mnią)
2022/05/09 10:32:10
2022/05/09 10:32:10
^gliniany: [^janekr] eksperymentowałem z kawowymi budyniami. Każdy ekstrakt da radę, mnie się udało i z rozpuszczalną i z zaparzarki. Zrób siekierę, ostudź, odcedź jeśli trzeba i eksperymentuj.
2022/05/09 10:36:11
∅
2022/05/09 10:36:11