siwa:

[^lupinka] ja dużo później słyszałam, że one niezdrowe/trujące w jakiś zestawieniach były (alko na pewno, ale coś jeszcze) i że to, że w śmietanie, to nie był przypadek, bo cośtam neutralizowało się w kontakcie z białkiem.
2022/10/11 01:23:50 przez www, 0 , 4

^deli: [^siwa] Substancja czynna kumuluje się w organizmie i po przekroczeniu pewnego progu (różnego u różnych ludzi) może wywołać rozkład czerwonych krwinek.
2022/10/11 07:19:09
^shigella: [^siwa] z alko na pewno w interakcje wchodzi czernidlak
2022/10/11 07:29:35
^erwen: [^siwa] Nie, śmietana to przesąd, podobnie jak odsączanie wody po gotowaniu. Mają odrobinkę muskaryny, niegrożnie, ale głównie potrafią jebnąć reakcją alergiczną po jednym albo kilkunastu spożyciach.
2022/10/11 08:02:12
^lupinka: [^siwa] generalnie grzyby i alko to słabe połączenie, wątroba nie lubi to.
2022/10/11 09:16:41