![](//cdn.blabler.pl/avatar/siwa) |
siwa:
[^lupinka] ja dużo później słyszałam, że one niezdrowe/trujące w jakiś zestawieniach były (alko na pewno, ale coś jeszcze) i że to, że w śmietanie, to nie był przypadek, bo cośtam neutralizowało się w kontakcie z białkiem. |
|
2022/10/11 01:23:50 przez www, 0 ♥, 4 ∅
|
^
deli: [
^siwa] Substancja czynna kumuluje się w organizmie i po przekroczeniu pewnego progu (różnego u różnych ludzi) może wywołać rozkład czerwonych krwinek.
2022/10/11 07:19:09
^
erwen: [
^siwa] Nie, śmietana to przesąd, podobnie jak odsączanie wody po gotowaniu. Mają odrobinkę muskaryny, niegrożnie, ale głównie potrafią jebnąć reakcją alergiczną po jednym albo kilkunastu spożyciach.
2022/10/11 08:02:12
∅