kulkacurly:

Czy da się jakoś sprawić, by soczewica nie miała konsystencji trocin? Czy ona jest kiedyś w końcu miękka czy to jej immanentną cecha?
2023/02/04 19:12:26 przez m.blabler, 0 , 7

^fik: [^kulkacurly] no robi się w końcu fajną paciają, dość szybko nawet
2023/02/04 19:14:22
^porzeczek: [^kulkacurly] kupiona w słoiku/puszce jest miękka. Robię z niej pastę na śniadapki w blenderze.
2023/02/04 19:14:24
^srebrna: [^kulkacurly] Nie wiem, co z nią robisz, ale jak dla mnie soczewica jest bardzo jadalna po ugotowaniu i nie przypomina trocin...
2023/02/04 19:15:47
^agg: [^kulkacurly] czerwona jest mięciutka w 15 minut
2023/02/04 19:16:50
^kociaciocia: [^kulkacurly] Robiłam z niej zupę i przypominała trochę grochówkę, robiłam kotleciki - całkiem ładnie się trzymały nic trocinopodobnego
2023/02/04 19:23:15
^dees: [^kulkacurly] soczewica? trocin? czy możesz powiedzieć, co z nią robisz? (ja z soczewicy robię pastę do naleśników, z trocin by się raczej nie dało...)
2023/02/04 19:56:41
^scarbossa: [^kulkacurly] potem natychmiast staje się rozgotowana :(
2023/02/04 20:40:33