ochdowuja:

Ech, i teraz zezarlabym kaszy. Mam gryczana w domu, ale nie umiem gotowac takiej bez torebek.
2023/06/07 13:16:16 przez www, 0 , 4

^kerri: [^ochdowuja] czemu nie umiesz? wsypuje się do wody i gotuje do miękkości, nie? tak jak ryż. czy ja coś źle robię?)
2023/06/07 13:18:23
^kociaciocia: [^ochdowuja] Proste - tyle wrzątku ile kaszy (objętościowo), gotować 15 min, zdjąć z palnika, zawinąć w śpiwór i zostawić na co najmniej godzinę
2023/06/07 13:20:41
^merigold: [^ochdowuja] zrób jak ryż.
2023/06/07 13:25:51
^kocimokiem: [^ochdowuja] 1 szklanka kaszy, 1,5 szklanki wody (łatwo przeliczyć na inne objętości), odrobina soli i masła. zagotuj wodę, dodaj do wrzącej sól i masło, wsyp kaszę, zamieszaj. zmniejsz ogień, przykryj. cd
2023/06/07 14:31:00