kociaciocia:

[^kocimokiem] Grochówka wege to jeszcze ostatecznie może być, ale fasolki po bretońsku bez kiełbasy i boczku nie umiem sobie wyobrazić :O
2023/10/12 14:22:29 przez www, 0 , 6

^kocimokiem: [^kociaciocia] ja unikam mięsa, ale są potrawy z mięsem, które jem. i grochówka oraz fasolka do nich nalezy
2023/10/12 14:23:15
^sitc: [^kociaciocia] ja bardzo sie zastanawialam jak zrobic fasolke po bretonsku w wersji koszernej, bo dla samej siebie nie chce mi sie gotowac, no i nie wymyslilam
2023/10/12 14:24:49
^agg: [^kociaciocia] nie robiłam, ale walnęłabym dużo wędzonego tofu, częściowo w skwarkach, i dużo wędzonej papryki, pewnie by się obroniła
2023/10/12 14:25:55
^krushynka: [^kociaciocia] są wege boczkki i kiełbaski.
2023/10/12 14:26:02
^makdaam: [^kociaciocia] pieczarki/ grzyby jako umami, podsmażone z liśćmi suszonej szałwii (aromat kiełbasy). Jeżeli chodzi o boczek to zależy czego konkretnie szukasz ale w tego typu daniach albo dym w płynie, albo sól wędzona zamiast zwykłej.
2023/10/12 14:44:45
^robmar: [^kociaciocia] wierzymy; ale to bardzo proste - czosnek powoduje, że coś pachnie „jak kiełbasa”, a zapach wędzenia - jak boczek; dowolny dodatek wysokoproteinowy i jest potrawa
2023/10/12 15:06:49