 |
kociaciocia:
[^kocimokiem] Grochówka wege to jeszcze ostatecznie może być, ale fasolki po bretońsku bez kiełbasy i boczku nie umiem sobie wyobrazić :O |
|
2023/10/12 14:22:29 przez www, 0 ♥, 6 ∅
|
^
sitc: [
^kociaciocia] ja bardzo sie zastanawialam jak zrobic fasolke po bretonsku w wersji koszernej, bo dla samej siebie nie chce mi sie gotowac, no i nie wymyslilam
2023/10/12 14:24:49
^
makdaam: [
^kociaciocia] pieczarki/ grzyby jako umami, podsmażone z liśćmi suszonej szałwii (aromat kiełbasy). Jeżeli chodzi o boczek to zależy czego konkretnie szukasz ale w tego typu daniach albo dym w płynie, albo sól wędzona zamiast zwykłej.
2023/10/12 14:44:45
^
robmar: [
^kociaciocia] wierzymy; ale to bardzo proste - czosnek powoduje, że coś pachnie „jak kiełbasa”, a zapach wędzenia - jak boczek; dowolny dodatek wysokoproteinowy i jest potrawa
2023/10/12 15:06:49
∅