  | 
			merigold:
   [^rmikke] swoją drogą to ciekawe, czy dałoby się zrobić wegański kajmak z mleka owsianego albo jakiegoś orzechowego. Na rozum tak, ale musiałby być bez masła. | 
		
				
			 | 
							2024/03/29 14:31:22 przez www, 0 ♥, 2 ∅				
				 | 
		
	
 
				
		
			^
deli: [
^merigold] U mnie w domu robiło się kajmak bez masła, z mleka gotowanego na wolnym ogniu z cukrem, przez dobrych kilka godzin. Nie wiem, czy z wegańskiego mleka by poszedł.
			
2024/03/29 14:36:03		 
				
		
			^
fel: [
^merigold] piszą tu, że kokosowe i cukier trzcinowy/kokosowy i chyba to by było dobre, bo tłuste wystarczająco, bardziej niż orzechowe (coconut is not a nut, na melodię)
			
2024/03/29 14:39:13		 
				∅