merigold: Dobra, internety mówią, że wegański kajmak robi się z mleka kokosowego. Ale może spróbuję kiedyś zrobić z owsianego albo migdałowego, bo prażone migdały widzą mi się tu lepiej, niż kokos. |
|
2024/03/29 14:39:16 przez www, 2 ♥, 2 ∅ |
^deli: [^merigold] Problem w tym, że mleko migdałowe i owsiane ma znacznie mniej tłuszczu niż pełne mleko krowie, z którego robi się kajmak (nie wspominając już o śmietance).
2024/03/29 14:40:58
2024/03/29 14:40:58
^makdaam: [^merigold] trzeba doprawić kokosem, ew. słonecznikiem bo nawet jeżeli mleko migdałowe dociągniesz olejem migdałowym do porównywalnych poziomów to się nie zachowa podobnie po podgrzaniu.
2024/03/29 14:45:19
∅
2024/03/29 14:45:19