![](//cdn.blabler.pl/avatar/shigella) |
shigella:
[^zuzanka] dla mnie podstawowym błędem w tych wyliczeniach jest nieuwzględnianie czasu jako kosztu. Tu mi się przypomniał artykuł kolesia, który biadolił, że babcia przestała piec chleb, jak tylko pojawił się GS |
|
2024/02/07 08:27:06 z 'Helsinki' przez m.blabler, 5 ♥, 5 ∅
|
^
zuzanka: [
^shigella] Czasu i jakości. Jakkolwiek chleb upieczesz *po iluś próbach* nawet lepszy niż sklepowy (niekoniecznie taniej), tak wielu rzeczy nie zrobisz na porównywalnym poziomie (np. sera).
2024/02/07 08:31:28
^
olkit: [
^shigella] wiem że nie o tym mowa, ale od razu mi ciśnienie skacze jak takie coś czytam, oczywiście z żalu nad kolesiem, że mu bozia rączek nie dała żeby mógł sobie sam upiec chleb i teraz jest skazany na taki sklepowy
2024/02/07 08:33:35
^
shigella: [
^shigella] masła też nie zrobisz, o ile nie masz krowy, a już tym bardziej oleju czy margaryny, ser - da się, ale trzeba umieć i mieć warunki, no i nie da się go zrobić mało
2024/02/07 08:35:24
∅