shigella:

[^gusiowata] oidp czosnek + imbir to jeden typ a chili to drugi typ "ostrosci" i znam ludzi ktorzy sa w stanie zagryzc klacze imbiru glowka czosnku i nic im nie jest, a najmniejsza ilosc chili itp ich zabija
2025/02/06 11:07:49 z 'Helsinki' przez www, 5 , 6

Lubią to: ^gammon82, ^wariag, ^ochdowuja, ^gusiowata, ^laperlla,
^gusiowata: [^shigella] Nie wiem co odpowiedzieć :D
2025/02/06 11:10:46
^srebrna: [^shigella] kapsaicyna vs gingerol vs allicyna (jest jeszcze piperyna i kilka innych, oraz to znieczulające coś w pieprzu syczuańskim); ja sama mam na kapsaicynę teraz wysoką nadwrażliwość, a imbir mogę na tony.
2025/02/06 11:14:23
^fel: [^shigella] tak jest, czosnek, imbir i chili umiem raczej dużo, nie przepadam za pieprzem, cayenne i chrzanem
2025/02/06 11:23:14
^ochdowuja: [^shigella] cos w tym jest, jesli mam jakis stan zapalny jelit to od chili bola mnie trzewia, a imbir i czosnek jak zawsze
2025/02/06 11:24:32
^kociaciocia: [^shigella] Najmniejsza nie, ale taka dla normalnych ludzi całkiem jadalna - owszem. I przestaję czuć jakikolwiek smak. Nie alergia, nie powoduję trwałych skutków, ale sprawia dyskomfort
2025/02/06 11:35:46
^perdo: [^shigella] to ja.
2025/02/06 11:39:18