aniaklara:

[^laperlla] to co mnie zdziwiło, to jak dużo procesów było koniecznych do zrobienia potraw: ile gotowania pieczenia przecierania usuwania elementów niepotrzebnych, żeby wreszcie uzyskać potrawę
2025/08/23 08:44:50 przez www, 0 , 3

^laperlla: [^aniaklara] tak. przecietny czlowiek dzis nie ma na to czasu. no chyba, ze poswieca weekend. ale wyznam, ze jak pracowalam w restauracji to tez mnie to dziwilo.
2025/08/23 08:47:14
^laperlla: [^aniaklara] [^laperlla] tam moczyli mieso w mleku np. jedna, dwie noce zanim je przyrzadzali. kroili warzywa caly dzien! etc.
2025/08/23 08:48:28
^laperlla: [^aniaklara] tylko smut, ze nie wydano zadnej ksiazki z przepisami. bo nie wiem, czy ta powiesc, na ktorej oparto ekranizacje zawiera jakowes, jest tylko po francusku. ale w sumie moge sprawdzic. #ksiazki #ksiazka
2025/08/23 08:52:24