aniaklara:

[^laperlla] i nawet nie chodzi mi o poświęcenie czasu, bo to rozumiem, ale miałam takie wrażenie, że całe to jedzenie jest zagotowane na śmierć, tyle gotowane i przecierane i pozbawiane tego czy tamtego, że nie wiem co zostaje
2025/08/23 08:56:47 przez www, 0 , 3

^aniaklara: [^aniaklara] ale to chyba częściowo moja wewnętrzna Japonka tak się odzywa; wprawdzie ja nie jem surowych ryb, ale np jak robię szpinak czy okrę, to zblanszowane itp itd
2025/08/23 08:57:50
^laperlla: [^aniaklara] to tak. ale moze dochodzi tu tez fakt, ze bali sie zachorowan w tamtycb czasach, woleli zagotowac. nie wiem.
2025/08/23 09:00:27
^dzierzba: [^aniaklara] sztuka kulinarna :) zerwać z krzaka opłukać i zjeść to każdy potrafi :D #pszprszm
2025/08/23 09:11:02