 |
deli:
BTW, jednym z ciekawszych i bardziej skomplikowanych, ale całkowicie uzasadnionych procesów kulinarnych jest przygotowywanie szkarłatki (pokeweed), żeby nadawała się do zjedzenia i nie wywoływała zatruć. |
|
2025/08/23 09:14:10 przez www, 2 ♥, 2 ∅
|
^
deli: [
^deli] To trochę jak nasz szczaw, tylko jeszcze bardziej, kuchnia biedaków na wiosnę. Bierze się młode pędy, obgotowuje i wylewa wodę, obgotowuje, i wylewa wodę, aż w końcu można doprawić tłuszczem i zjeść.
2025/08/23 09:15:37
^
gammon82: [
^deli] "sok z owoców wykorzystywany był do barwienia wina i jako atrament", atrament rzadko się spożywa, a w ilościach barwnikowych pewnie nie ma problemu?
2025/08/23 09:17:41
∅