srebrna:

[^olkit] Ych, brzmi strasznie. Ja jako że jestem z Krakowa, mam w głowie mazurka jako takie Wysokie Ciasto: [jozefwilk.pl] i mam do niego ogromną słabość, a w W-wie się robi plaskate z jednej warstwy.
2025/04/17 09:49:25 przez www, 0 , 3

^shigella: [^srebrna] te z dc jakie znam to kruche ciasto z lukrem, robilam bo bylo zamowienie od rodziny, ale sama nie przepadam. Chyba jedyny jaki mi smakowal byl na masie migdalowej z pomaranczami
2025/04/17 09:52:18
^deli: [^srebrna] U mnie w domu był mazurek kajmakowy - kruche ciasto, kwaśny dżem, a na to kajmak pracowicie gotowany przez kilka godzin z mleka, żadnych ułatwień z mlekiem skondensowanym czy gotowym z puszki...
2025/04/17 10:00:07
^pea: [^srebrna] och, miałam go w ubiegłym roku!
2025/04/17 10:14:24