antek:

jak przepis zakłada że coś się ma simmer 2-3 godziny w temperaturze max 80 celsjusza, to jak ja mam to zrobić? co chwilę zdejmować z ognia i chłodzić? przecież jak zostawię nawet na maleńkim ogniu, to się w końcu zagotuje, nie?
2025/04/24 13:02:39 przez www, 0 , 4

^dees: [^antek] ale w 80 nie będzie simmer, bo do simmer trzeba gotującej wody, tylko bardzo delikatnie gotującej. to ai?
2025/04/24 13:04:12
^antek: [^antek] czy zagrzać do 80 i zostawić pod przykryciem, ale nie na ogniu? ale to po godzinie będzie zimne, nie rozumiem :|
2025/04/24 13:04:36
^deli: [^antek] Że wstawisz do piekarnika lub innego sprytnego urządzenia ustawionego na 80 stopni?
2025/04/24 13:04:49
^perdo: [^antek] po prostu zagotuj, a potem zostaw pod przykryciem na malym ogniu lub niskiej wartości.
2025/04/24 13:08:29