^
laperlla: [
^laperlla] czekolady nadziewane zawierają najwięcej sztucznych dodatków. & Do wytworzenia prawdziwej czekolady wystarczy ziarno kakao, masło kakaowe i cukier. Do tego dodatki smakowe w rodzaju przypraw czy bakalii i na tym koniec. ano.
2015/11/17 18:28:45
^
gammon82: [
^laperlla] "jak zdefiniować „dużą” dawkę albo ile E476 można zjeść bez ryzyka - niestety nie wiadomo" zgaduję, że nie że żadne nie wiadomo, tylko autor nie czytał wyników badań, na które się powołuje
2015/11/17 18:32:27
^
deli: [
^laperlla] Ogólnie nie mam zdania na temat tego dodatku, ale argument, że polirycynooleinian poliglicerolu jest niebezpieczny bo rącznik jest trujący jest słaby jak coś bardzo słabego. Pomidor i ziemniak też są śmiertelnie trujące.
2015/11/17 19:50:33
∅