lafemmejuriste:

[^scarbossa] Rozsądnego przepisu nie znalazłam. Idea jest taka, że się świeży imbir obiera, kroi na plasterki, wrzuca do wrzątku i gotuje 15 minut,
2016/02/02 11:42:14 przez m.blabler, 0 , 3

^lafemmejuriste: [^lafemmejuriste] schładza i w razie potrzeby doprawia cytryną i miodem. Wody ma być 1-1,5 l, ale nie przyznali się, ile imbiru ma do tej wody trafić.
2016/02/02 11:43:20
^scarbossa: [^lafemmejuriste] dzięki to ja pogrzebię w internetach
2016/02/02 11:44:06
^agg: [^lafemmejuriste] trochę mi się to kojarzy z mordowaniem imbiru, celem sporządzenia napoju rozgrzewającego po prostu zalewam posiekany wrzątkiem jak herbatę (a następnie cytryna i miód)
2016/02/02 11:44:53