freta:

Drogie bezlaktozowe/bezmleczne ludzie. Jakie niekrowie mleko jest w smaku najbardziej podobne do krowiego, zwłaszcza w kawie? Bo tyle tego jest, że można na łeb dostać. Sojowe, ryżowe, kokosowe? Coś tam coś tam?
2017/10/07 22:10:11 przez www, 1 , 16

Lubią to: ^janekr,
^gusiowata: [^freta] Przetestuj wszystkie bo każdemu coś zupełnie innego (ja kwiczałam za kawą z mleczkiem kokosowym np.). Jakkolwiek chyba żadne nie ma smaku mleka krowiego (nie wiem nawet czy to pozytyw czy negatyw).
2017/10/07 22:12:50
^dzierzba: [^freta] sojowe fujka wlałam sobie kiedyś przez pomyłkę;)
2017/10/07 22:13:57
^robmar: [^freta] a nie po prostu niskolaktozowe krowie?
2017/10/07 22:15:53
^shigella: [^freta] Finskie bez laktozy, ale podejrzewam ze jest niedostepne w Polsce. Chyba najlepiej wchodzilo mi ryzowe, jest tez kokosowe w proszku.
2017/10/07 22:16:40
^sithian: [^freta] Obawiam się, że to kwestia kubków smakowych. Sojowe bez niczego jest takie sobie, ale w kawie ujdzie na tyle że nie protestuję jak mi leją. Przy czym mając wybór użyłbym krowiego.
2017/10/07 22:16:54
^sithian: [^freta] [^shigella] Właśnie, w Biedronce jest mleko "bez laktozy" w litrowych kartonikach. W smaku jest tylko minimalnie słodsze od krowiego, chociaż niby nie jest dosładzane. Poza tym bardzo OK.
2017/10/07 22:18:06
^krushynka: [^freta] a musi być niekrowie?
2017/10/07 22:19:08
^porzeczek: [^shigella] [^freta] widziałem dziś w biedrze na półce bezlaktozowe.
2017/10/07 22:38:22
^rmikke: [^freta] Próbowałem kokosowe, ale zwykle jest rozwarstwione i nie chciało mi się z tym pieprzyć. Jest teraz sporo krowiego bez laktozy, jest trochę słodsze. To jest dobre.
2017/10/07 22:50:54
^rmikke: [^freta] Natomiast tgo unikam, bo raz trafiło się partia niepozbawiona laktozy...
2017/10/07 23:10:40
^zarzyczka: [^freta] kokosowe mi nie podeszło, za tłuste. Może migdałowego niech osoba spróbuje? (chociaż mnie zamienniki nie zachwyciły, przestawiłam się na czarną i pokochałam)
2017/10/07 23:13:08
^cloudy: [^freta] wydaje mi się (tzn. na mój smak), że migdałowe i ryżowe - w tej kolejności.
2017/10/07 23:14:39
^ochdowuja: [^freta] sojowe, ryżowe, owsiane. Migdałowe i kokosowe mi za bardzo smakuje deserem. Tych z orzechów laskowych lub nerkowców nie próbowałam.
2017/10/07 23:36:11
^robmar: [^freta] zależy jaka kawa; do espresso to nic sensownego raczej nie ma; słodkie sojowe dobrej firmy może ujdzie; do latte i okolic chyba bardziej ryżowe albo migdałowe (można samemu zupełnie dobre zrobić mikserem, migdałowe znaczy)
2017/10/07 23:41:47
^janekr: [^freta] Żona pija napój sojowy Pilos z Lidla.
2017/10/08 20:46:27
^xenone: [^freta] Ale sojowe "mleko" czy też kokosowe i tak nie zabieli Ci kawy na biało, a co najwyżej da delikatny posmak.
2017/10/08 21:59:33