qmack: no doprawdy, czy nikt poza mną nie wycina kółek pierogowych szklanką? |
|
2018/12/20 21:24:09 przez www, 2 ♥, 21 ∅ |
^sithian: [^qmack] Yyyy... a czym innym się wycina? Przecież szklanka ma idealny rozmiar.
2018/12/20 21:24:41
2018/12/20 21:24:41
^yaal: [^qmack] U mnie w rodzinie się wycina, ja przestałam od kiedy nabyłam praktyczny komplet okrągłych foremek w kilku rozmiarach, z jednej strony gładkich, z drugiej falbankowatych.
2018/12/20 21:27:26
2018/12/20 21:27:26
^yaal: [^qmack] [^yaal] Przy czym uszka oczywiście robi się z kwadratów, czyli tnie nożem
2018/12/20 21:28:27
2018/12/20 21:28:27
^zarzyczka: [^qmack] dawniej szklanką, ale teraz mam takiego dzynksa do lepienia, którego używam jedynie do wycinania właśnie. Robi kółka trochę większe niż szklanka, mniej roboty z lepieniem ;)
2018/12/20 21:30:35
2018/12/20 21:30:35
^pagan: [^qmack] Moja Babcia po prostu odrywała kawałek ciasta i robiła w dłoni. Wychodziły jej idealnie równe i idealnie cienkie. Ale to jest ta magia, która przychodzi, gdy coś się robi 50+ lat.
2018/12/20 21:36:41
2018/12/20 21:36:41
^astarael: [^qmack] Kieliszkiem do wina. Na cieńsze krawędzie i łatwiej. A moja mama zawsze szklanką. A cp?
2018/12/20 21:37:52
2018/12/20 21:37:52
^olkit: [^qmack] moja mama zobaczyła jak robi Gessler i od tej pory poleca tę metodę (robi wałek z ciasta, odkraja z niego plasterki i te plasterki rozklapuje palcami)
2018/12/20 22:03:15
2018/12/20 22:03:15
^lukocur: [^qmack] a są inne sposoby? Problemem może być brak cienkich szklanek :-)
2018/12/21 07:18:29
∅
2018/12/21 07:18:29