kociokwik:

[^srebrna] ej, a co to jest temperowanie czekolady? Bo parę razy słyszałam termin i na bank to nie jest to co ja myślę.
2014/07/28 14:10:53 przez www, 0 , 3

^evilconcarne: [^kociokwik] temperówka - wiórki - wiórki z czekolady. Ale to pewnie nie o to chodzi ;)
2014/07/28 14:13:30
^erwen: [^kociokwik] Czekoladę mieszając topi się, schładza i podgrzewa, chodzi o krystalizowanie tłuszczu. Po temperowaniu zastygnięta czekolada nie ma białawego nalotu i jest błyszcząca.
2014/07/28 14:20:32
^srebrna: [^kociokwik] Chodzi o to, żeby czekoladę rozpuszczać w konkretnej/do konkretnej temperatury. Bo zależnie od tego, jak się to robi, to schłodzona ma inną strukturę.
2014/07/28 14:21:27